
رویداد «از الهام تا اقدام»
دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ – رویداد «از الهام تا اقدام» با محور توانمندسازی زنان در اکوسیستم نوآوری و سرمایهگذاری، میزبان جمعی از کارآفرینان و فعالان حوزه سرمایهگذاری بود. در بخش گفتوگوی تخصصی این رویداد، دکتر محبوبه علمیه، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی نوآوری پاسارگاد (CVC پاسارگاد)، در کنار سه چهره شاخص دیگر، نگین دانشور همبنیان گذار تخفیفان، گلرخ داوران بنیان گذار اسنپدکتر، سوده حیدرینسب مدیر عامل CVC نقدینه به بررسی چالشها و فرصتهای تعامل میان سرمایهگذاران و استارتاپها پرداخت.
دکتر علمیه با اشاره به تجربه خود در معاونت علمی ریاست جمهوری از سال ۱۳۸۸، تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۸۹ را نتیجه «تلاش جمعی دولت، مجلس و جامعه علمی» دانست و آن را نقطه عطفی برای شکلگیری زیرساختهای امروز اکوسیستم نوآوری عنوان کرد. وی مسیر انتقال از حوزه سیاستگذاری به سرمایهگذاری شرکتی را ادامه فرآیند «یادگیری مستمر» توصیف کرد و تأکید نمود که اکنون ثمره حمایتهای اولیه را در رشد شرکتهایی میبیند که به مرحله سرمایهگذاریهای بزرگ رسیدهاند.
دکتر علمیه با بیان اینکه «تنها نیم درصد از شرکتهای کشور دانشبنیان هستند»، هدفگذاری حداقل پنج درصدی را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد ظرف ۱۰ سال آینده شاهد افزایش شرکتهای بلوغیافته و عرضهشده در بورس باشیم.
سوده حیدرینسب: «سرمایه فقط پول نیست»
سوده حیدرینسب با اشاره به مسیر پرچالش خود در راهاندازی یکی از نخستین CVCهای پس از «قانون جهش تولید»، گفت اعتماد سهامداران به او «حاصل سالها کار باکیفیت، نه صرفاً جنسیت» بوده است. او یادگیری مستمر، شبکهسازی و جسارت را سرمایهای همسنگ پول دانست و افزود:
«سرمایه فقط پول نیست، بلکه آگاهی، روابط مؤثر و باور به خود نیز نوعی سرمایه محسوب میشود.»
او همچنین «الگوسازی آگاهانه» را کلید توانمندسازی دختران سراسر کشور دانست:
«وقتی تبعیض مثبت را مطرح میکنیم، برای ساختن الگوست؛ برای آن دختر جنوب کشور که شاید هیچ الگوی زن موفقی در اطرافش نبیند.»
نگین دانشور: کارآفرینی یعنی «تلاش، دیوانگی خوب و یادگیری»
نگین دانشور با روایت شکست نخستین استارتاپ خود در ۱۳۸۸ و تولد «تخفیفان» از دل همان تجربه، گفت امتحان و خطا بخش جداییناپذیر کارآفرینی است. او به یاد آورد که چگونه با یک برگ کاغذ و چند کد تخفیف کار را شروع کرد و امروز پس از ۱۴ سال همچنان هر سال را «دشواری تازهای» میداند:
«در نهایت هرکس تنها امید خودش است.»
دانشور تأکید کرد مرور دلایل ردشدن در جلسات سرمایهگذار، باعث بلوغ مدل کسبوکارش شده و به همه بنیانگذاران توصیه کرد «هر شکست را یک کلاس درس» ببینند.
دکتر گلرخ داوران: حضور در کنار زنان توانمند، کافی و ارزشمند است
در جمعبندی، دکتر گلرخ داوران با اشاره به فضای «هنوز مردانه» مدیریت، گفت واگذاری مسئولیت به زنان میتواند «تأثیری عمیق» بر اقتصاد نوآوری داشته باشد. او با ابراز خوشحالی از همنشینی با سه بانوی فعال در سرمایهگذاری جسورانه، تأکید کرد:
«حضور در کنار زنان توانمند برایم مایه افتخار است و همین همراهی را برایم کافی و ارزشمند میدانم.»
داوران در عین حال از «نیاز به اصلاحات جدی» در سلامت دیجیتال سخن گفت و خواستار نقشآفرینی پررنگتر بانوان در تصمیمسازی این حوزه شد.